Отборите на Испания, Шотландия и Турция вече се класираха за финалите

...
Отборите на Испания, Шотландия и Турция вече се класираха за финалите
Коментари Харесай

Още 3 отбора се класираха предсрочно за Евро 2024

Отборите на Испания, Шотландия и Турция към този момент се класираха за финалите на Евро 2024. Така те се причислиха към съставите на домакина Германия и Франция. 

Футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 1:0 като посетител Норвегия и си подсигурява едно от първите две места в група " А ". Единственото попадение в Осло бе дело на испанеца Гави в 49-ата минута. Преди почивката гол на Алваро Мората беше анулирано поради засада.

Успехът на Испания изпрати автоматизирано на финалите и Шотландия. „ Гайдарите " дружно с „ ла хала “, имат  по15 точки, което ги прави недостижими. Норвегия пък загуби и последните си шансове да завърже интригата в групата. Ерлинг Холанд, Мартин Йодегор и компания са трети в подреждането с 10 точки, а до края на квалификациите им остава единствено един мач - посещение на Шотландия.

Турция реализира безапелационна победа с 4:0 в семейството си на Латвия от група D. Така футболистите водени от Винченцо Монтела се класираха на финалите в Германия следващата година. Домакините в град Коня откриха резултата в 58-ата минута с красиво попадение Юнус Акгюн. В 83-тата минута Дженк Тосун удвои с глава след центриране на Самет Акайдън. Керем Актюроглу усили на 3:0, а Тосун оформи крайното 4:0 във втората минута на добавеното време. 

В другата среща от групата Уелс реализира извънредно скъпа победа с 2:1 над Хърватия. " Драконите " се нуждаеха от наложителни три точки в този дуел, с цел да имат късмет за класиране. Хари Уилсън бе героят за домакините, вкарвайки първите два гола в мача в 47-ата и 60-ата минута. Хърватите понижиха посредством Марио Пашалич в 75-ата минута, само че силите им не стигнаха за освен това.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР